Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tel tel börek yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su 13;
- 1 su bardağı ılık süt 13;
- 1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt 13;
- 1 kahve fincanı sıvı yağ 13;
- 1 yemek kaşığı sirke 13;
- 1 kabartma tozu 13;
- 7-8 su bardağı un 13;
- tuz 13;
- 1 su bardağı sıvı yağ 13;
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı 13;
- 1 soğan 13;
- 3 patlıcan 13;
- 2 kabak 13;
- 1 domates 13;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 13;
- 2-3 biber 13;
- tuz ve karabiber 13.
Yapılışı:
- Hamur malzemelerinin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin 1.
- Kabartma tozu ve un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve karıştırın 1.
- Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin 1.
- Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın 1.
- Bezeleri unlu bir tezgahta açın 1.
- Açılan hamurun üzerine yağ sürün, ikiye bölün ve iç malzemeleri ekleyerek sarın 1.
- Üzerine kalan yağdan fırçayla sürün 1.
- 180 derecede pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: