Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tel tel börek yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 çay kaşığı maya 1;
- 1,5 su bardağı ılık su 1;
- 5 su bardağı çok amaçlı un 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 180 g tereyağı (hamuru yağlamak için) 1;
- sıvı yağ (üzeri için) 1.
Yapılışı:
- Uygun bir yoğurma kabına su ve maya ekleyip karıştırın 1.
- Üzerine azar azar un ve tuz ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun 1.
- Hamuru 6 eşit bezeye bölüp üzerini kapatıp 20 dakika bekletin 1.
- Bezeleri oklava yardımı ile açıp üzerine eritilmiş tereyağını sürün 1.
- 3 bezeyi aynı şekilde açıp yağlayın ve üst üste dizin 1.
- Hamuru katlayıp rulo şeklinde sarın 1.
- Ruloları merdane ile açın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 1.
- Üzerine bir fırça ile sıvı yağ sürün 1.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 35-40 dakika pişirin 1.
Bu tarifin farklı varyasyonları da mevcuttur.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: