Buradasın
Tel tel açma poğaça nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tel tel açma poğaça yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 yemek kaşığı kuru maya 1;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 su bardağı ılık su 1;
- 1 su bardağı ılık süt 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ 1;
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine) 1;
- 1,5 tatlı kaşığı tuz 1;
- 6 su bardağı un 1;
- 50 gram tereyağı (iç harç için) 1.
Yapılışı:
- Karıştırma kabına maya, şeker ve ılık suyu ekleyip karıştırarak 2-3 dakika maya aktivasyonunu bekleyin 1.
- Ardından süt, yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyip yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun 1.
- Hamuru streç filmle kapatıp 40 dakika mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamurun havasını alın ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın 1.
- Her bir bezeyi elinizle açın, üzerine tereyağı sürüp rulo yaparak gül şeklinde sarın 1.
- Şekil verilen poğaçaları tepsiye dizin 1.
- Beyaz peynir ve kaşar peynirini karıştırıp yumurtanın akını ekleyerek harcı bağlayın 1. İsteğe bağlı olarak doğranmış dereotu veya maydanoz ekleyin 1.
- Hamurların ortasına peynir harcını yerleştirin 1.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin 1.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
- Sıcak olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: