Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kötü koku, karidesin tazeliğini kaybettiğini gösterebilir 2. Bayat veya kötü koşullarda saklanan karidesler, amonyak ve diğer zararlı maddelerin birikmesi nedeniyle rahatsız edici bir koku yayabilir 2.
Taze karidesin bazı özellikleri:
- Renk: Pembe, kırmızı veya kahverengi tonlarda olmalıdır 13. Gri veya yeşilimsi bir renk, karidesin taze olmadığını gösterebilir 1.
- Koku: Ağır bir koku veya amonyak kokusu varsa karides tüketilmemelidir 3.
- Görünüm: Kabukları parlak ve nemli olmalı, herhangi bir renk değişimi veya leke olmamalıdır 3.
- Gözler: Parlak ve siyah olmalıdır 3. Mat veya kahverengi gözlü karidesler taze olmayabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: