Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavukların saklanabileceği dolap türleri:
- Ev tipi buzdolabı 3. Çiğ tavuk, buzdolabında maksimum 1-2 gün saklanabilir 3.
- Derin dondurucu 3. Tavuk eti, -18°C sıcaklıkta 6-9 ay arasında saklanabilir 3.
Tavukların bozulmaması için şu koşullara dikkat edilmelidir:
- Sıcaklık kontrolü 3. Tavuk, +4°C'nin üzerinde bir sıcaklıkta saklanırsa et kalitesi düşer ve bozulma hızlanır 4.
- Ambalajlama 3. Etin hava ile temas etmesini önlemek için vakumlu ambalaj veya streç film kullanılmalıdır 3.
- Çapraz bulaşma önlemi 3. Çiğ tavuk, diğer gıdalarla temas etmeyecek şekilde ayrı bir bölmede saklanmalıdır 3.
- Hijyen 3. Saklama kapları ve dolap içi düzenli olarak temizlenmelidir 3.
- Zincir kırılmamalı 3. Dondurulmuş ürün, çözülmeden yeniden dondurulmamalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: