Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavukla çeşitli kanepeler yapılabilir. İşte iki örnek tarif:
- Tavuklu ve Krem Peynirli Kanepeler:
- Malzemeler: Haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü, 1 diş sarımsak, ceviz, 2 çorba kaşığı mayonez, baget ekmek, siyah ve yeşil zeytin, kırmızı biber 1.
- Hazırlanışı: Tavuk, sarımsak, ceviz ve mayonezi rondodan geçirip baget ekmeklerin üzerine sürün. Kırmızı biberleri kalın şeritler halinde kesip kanepelerin bir kısmının üzerini bunlarla, diğer kısmının üzerini ise siyah ve yeşil zeytinlerle süsleyin 1.
- Soslu Tavuklu Kanepeler:
- Malzemeler: 300 gram tavuk göğsü, 1 su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, kraker veya mini ekmek dilimleri, yeşil soğan veya maydanoz (süsleme için) 2.
- Hazırlanışı: Tavuk göğsünü haşlayın veya ızgara yaparak pişirin, soğuyunca küçük parçalara didikleyin. Bir kapta mayonez, yoğurt, hardal, tuz ve karabiberi karıştırın, didiklenmiş tavukları bu karışımla birleştirin. Ekmek dilimlerini hafifçe zeytinyağı ile yağlayarak fırında veya tavada kızartın, üzerine soslu tavuk karışımını yerleştirin. Dilimlenmiş yeşil soğan veya maydanoz ile süsleyin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: