Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuğun önemli olmasının bazı nedenleri:
- Yüksek protein içeriği 13. Tavuk eti, kas gelişimi ve vücut yapısının korunması için gerekli olan amino asitleri sağlar 13.
- Düşük yağ oranı 13. Özellikle doymamış yağ asitleri açısından zengindir, bu da kalp sağlığını destekler 13.
- Sindirimi kolaylığı 15. Kısa lifli yapısı sayesinde sindirimi rahattır 15.
- B vitamini ve demir kaynağı 13. Sinir sistemini destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir 13.
- Ekonomik olması 24. Bol miktarda tüketilebilecek önemli bir protein kaynağıdır 24.
- Çeşitli besin gruplarıyla uyumu 1. Sebzelerle birlikte tüketildiğinde anemi gibi sağlık sorunlarını önleyebilir 1.
- Gebelik ve emzirme dönemlerinde faydası 1. Kadınların enerji ihtiyacını karşılamada yardımcı olur 1.
- Kilo kontrolüne katkısı 35. Düşük kalori ve yüksek protein içeriği ile tok tutar, gereksiz atıştırmaları önler 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: