Buradasın
Tavuk 1 gün önceden nasıl marine edilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk etini 1 gün önceden marine etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzeme Hazırlığı: Zeytinyağı, baharatlar (taze veya kuru kekik, biberiye, adaçayı, fesleğen gibi), sarımsak, limon suyu veya sirke gibi asidik malzemeler kullanın 13. Tuz eklemeyin, çünkü pişirme öncesi eklenen tuz tavuğun sertleşmesine neden olabilir 13.
- Marinasyon: Bir kabın içerisine zeytinyağı ve baharat karışımını dökün, ardından tavuk etlerini ekleyip iyice harmanlayın 13. Kabın üzerini streç filmle kaplayarak buzdolabında dinlendirin 2.
- Dinlendirme Süresi: En az 2 saat, en fazla 24 saat buzdolabında bekletin 13. Eğer marinasyonda limon veya sirke gibi asidik malzemeler varsa, uzun süre marine etmemeye özen gösterin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: