Buradasın
Tavada en lezzetli tavuk sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavada en lezzetli tavuk sosu için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü 24
- 1 yemek kaşığı yoğurt 24
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 24
- 1 tatlı kaşığı kekik 24
- 1 tatlı kaşığı pulbiber 24
- 1 tatlı kaşığı tuz 24
- 1 çay kaşığı köri 24
- 1 çay kaşığı karabiber 24
- 1 kase un 24
- 1 adet yumurta 24
- Sıvı yağ 24
Hazırlanışı:
- Tavuk göğsünü ince şeritler halinde doğrayın 24.
- Bir kasede yoğurt, biber salçası, kekik, pul biber, karabiber, köri ve tuzu karıştırıp tavuk etine ekleyin 24. En az 4 saat bu şekilde bekletin ya da 1 gece bekletirseniz tavuk etiniz daha lezzetli olacaktır 4.
- Bekleyen tavuk etini önce yumurtaya sonra una bulayıp 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda kızarana kadar pişirin 24. Çok yağlı tavada kızartmayın, yağınız kararırsa tekrar yenileyin 4.
- Kızaran tavuk etlerini kağıt havlu üzerine alıp yanında ketçap ve mayonez ile servis edin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: