Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Svan yemekleri arasında öne çıkanlar şunlardır:
- Kubdari: Bezelye veya karışık etle yapılan, soğan, sarımsak, dill ve coriander ile tatlandırılan bir börek türüdür 14.
- Chvishtari: Mısır unu, eski peynir ve tuzla hazırlanan, ceviz yapraklarında kızartılan bir yemektir 1.
- Tashmijabi: Eski peynir, su ve unla yapılan, tereyağı ile servis edilen sıcak bir yemektir 1.
- Mertsv/Shusha: Haşlanmış patates ve peynirin karıştırılmasıyla yapılan bir yemektir 1.
- Svan tuzu: Svaneti bölgesine özgü, içinde Khmeli Suneli, Utskho Suneli, coriander ve dill bulunan özel bir tuz türüdür 14.
Diğer Svan yemekleri arasında Gherghil, Ziskhorali ve Pkhali çeşitleri de bulunmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: