Buradasın
Susuz tavuk kebabı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Susuz tavuk kebabı yapmak için gerekli malzemeler:
- 6 adet tavuk baget (but) 2;
- 3 adet patates 2;
- 1 adet kapya biber 2;
- 6 adet arpacık soğan veya 1 adet büyük soğan 2;
- 3 diş sarımsak 2;
- Yarım yemek kaşığı tereyağı veya bitkisel yağ 2;
- 1 tatlı kaşığı toz biber 2;
- 1 çay kaşığı köri (isteğe bağlı) 2;
- 1 çay kaşığı yenibahar (isteğe bağlı) 2;
- Tuz 2.
Yapılışı:
- Tavuk bagetleri yıkayıp tencereye koyun 2.
- Üzerine kırmızı toz biber, köri, yenibahar, tuz ve doğranmış sarımsakları ekleyin 2.
- Tencerenin üzerine tereyağı ve soğanları koyun 2.
- Tavuklar suyunu saldıktan sonra patatesleri dörde bölüp tencereye ekleyin 2.
- Kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin 2.
Tavuk kebabını pide veya lavaşa sararak dürüm şeklinde de servis edebilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: