Buradasın
Susuz tavuk kebabı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Susuz tavuk kebabı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 g tavuk göğüs eti 1
- 1 yemek kaşığı limon suyu 1
- 2 yemek kaşığı mısır unu 1
- 3 yemek kaşığı yoğurt 1
- 1 diş sarımsak 1
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş 1
- Tuz, karabiber 1
- 2 kırmızı soğan 1
- Zeytinyağı 1
- Süslemek için taze biberiye dalları 1
- Servis için bulgur pilavı ve lavaş 1
Yapılışı:
- Tavuk göğüs etini 2.5 cm boyutunda küpler halinde doğradıktan sonra bir kaseye alın ve üzerine limon suyu, mısır unu, yoğurt, sarımsak, kişniş, tuz ve karabiberi ekleyin 1. İyice karıştırdıktan sonra üzerini streç filmle sarıp 15 dakika beklemeye bırakın 1.
- Soğanları elma dilimi şeklinde kesin 1. Izgarayı önceden ısıtıp, tavuk ve soğanları peş peşe şişlere geçirin 1.
- Soğanın üzerine fırça ile biraz yağ sürdükten sonra kebapları ara ara çevirerek 10-12 dakika kızartın 1.
- Kebapları taze biberiye dallarıyla süsleyip bulgur pilavı ve lavaş ile servis yapın 1.
Alternatif olarak, tencerede susuz tavuk kebabı da yapabilirsiniz 25. Bunun için gerekli malzemeler:
- 3 adet tavuk but 2
- 4 adet orta boy patates 2
- 2 yeşil biber 2
- 2 domates 2
- 5 diş sarımsak 2
- 2 yemek kaşığı salça 2
- 1 tatlı kaşığı tuz 2
- 1 çay kaşığı pul biber 2
- 1 çay kaşığı karabiber 2
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 2
Yapılışı:
- Tavukları yıkayıp süzdükten sonra tencereye azıcık yağ gezdirip derileri alta gelecek şekilde yerleştirin 2.
- Orta ateşte hafif kızarırken uygun bir kaba patatesleri, sarımsakları, biberleri ve kabuğu soyulmuş domatesleri doğrayıp baharatlar, tuz, salça ve yağ ile iyice harmanlayın 2.
- Hafif pembeleşen tavukların üstüne yaydıktan sonra yarım çay bardağı su gezdirip çok kısık ateşte pişirin [2
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: