Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Suşi pirinci pişirmek için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı suşi pirinci 2;
- 2,5 su bardağı su 2;
- 1/2 su bardağı pirinç sirkesi 2;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2.
Pişirme aşamaları:
- Pirinci bir kaba alın ve üzerine soğuk su ekleyin 2. Nişasta çıkıncaya kadar suyunu değiştirerek en az 5 kez yıkayın 2.
- Pirinci süzdükten sonra 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin 2.
- Pirinci tencereye koyun ve üzerine suyu ekleyin 2. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kapağı kapatarak 12-15 dakika pişirin 2.
- Ocağı kapatın ve kapağı açmadan 10 dakika daha demlenmeye bırakın 2.
- Bir küçük sos tenceresinde pirinç sirkesi, şeker ve tuzu karıştırın 2. Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın 2.
- Pirinci geniş bir kaba alın ve sirke karışımını özenle ekleyerek tahta bir spatula yardımıyla nazikçe karıştırın 2.
- Suşi pirincinin lezzetini tam olarak alabilmesi için oda sıcaklığına gelmesini bekleyin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: