Sugo (domates sosu) yapımı için gerekli malzemeler:
- 800 gram rendelenmiş domates 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 adet doğranmış soğan 1;
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen 1;
- 1 çay kaşığı kuru kekik 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- Bir tutam şeker 1;
- 1/4 çay kaşığı karabiber 1.
Yapılışı:
- Orta boyutlu bir tencerede zeytinyağını ısıtın 1.
- Üzerine doğranmış soğanları ekleyerek kısık ateşte kavurun 1.
- Daha sonra sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Üzerine rendelenmiş domates ve domates salçasını ilave edin 1.
- Kuru fesleğen, tuz, karabiber, şeker ve kuru kekik ekleyerek karıştırın ve kaynamaya bırakın 1.
- Sos kaynamaya başladığında ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatın 1.
- Sos köpürene kadar 20 dakika daha pişirin 1. Ara ara karıştırmayı unutmayın 1.
- Hazırladığınız sosu pürüzsüz kıvama getirmek için, blenderdan geçirebilirsiniz 1.
Servis önerisi: Spagettinin üzerinde servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: