• Buradasın

    Sugo nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sugo (domates sosu) yapımı için gerekli malzemeler:
    • 800 gram rendelenmiş domates 1;
    • 2 diş sarımsak 1;
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 1 adet doğranmış soğan 1;
    • 1 çay kaşığı kuru fesleğen 1;
    • 1 çay kaşığı kuru kekik 1;
    • 1 çay kaşığı tuz 1;
    • 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
    • Bir tutam şeker 1;
    • 1/4 çay kaşığı karabiber 1.
    Yapılışı:
    1. Orta boyutlu bir tencerede zeytinyağını ısıtın 1.
    2. Üzerine doğranmış soğanları ekleyerek kısık ateşte kavurun 1.
    3. Daha sonra sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin 1.
    4. Üzerine rendelenmiş domates ve domates salçasını ilave edin 1.
    5. Kuru fesleğen, tuz, karabiber, şeker ve kuru kekik ekleyerek karıştırın ve kaynamaya bırakın 1.
    6. Sos kaynamaya başladığında ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatın 1.
    7. Sos köpürene kadar 20 dakika daha pişirin 1. Ara ara karıştırmayı unutmayın 1.
    8. Hazırladığınız sosu pürüzsüz kıvama getirmek için, blenderdan geçirebilirsiniz 1.
    Servis önerisi: Spagettinin üzerinde servis edebilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir