Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sübye, sübye salatası olarak bilinen bir salatada kullanılır 5.
Sübye salatası için gerekli malzemeler:
- 1 kg sübye 5;
- 150 gr kornişon turşu 5;
- 100 gr konserve mantar 5;
- 100 gr yeşil zeytin 5;
- 1 tatlı kaşığı hardal 5;
- 1 çay kaşığı safran 5;
- ½ çay kaşığı karbonat 5;
- 1 su bardağı sızma yağ 5;
- 1 kahve fincanı gül suyu 5;
- 1 kahve fincanı limon suyu 5;
- 1 adet yumurta sarısı 5;
- Yeterince tuz ve karabiber 5.
Hazırlanışı:
- Bir tencere kaynar suya yarım çay kaşığı karbonat ekleyerek sübyeleri yarım saat haşlayın 5.
- Haşladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın ve soğumaya bırakın 5.
- Kornişon turşularını ve konserve mantarları küçük şekilde kesin 5.
- Safranı gül suyunda eritin 5.
- Ayrı bir kapta hardal, safran, karabiber, tuz, sızma yağı ve limon suyunu çırpma teli ile çırpın 5.
- Hazırlanan sosun içine sübye, turşu, yeşil zeytin ve mantar ilave edip birlikte karıştırın 5.
- Soğumaya bırakıp servis edin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: