• Buradasın

    Sübye hangi salataya konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sübye, sübye salatası olarak bilinen bir salatada kullanılır 5.
    Sübye salatası için gerekli malzemeler:
    • 1 kg sübye 5;
    • 150 gr kornişon turşu 5;
    • 100 gr konserve mantar 5;
    • 100 gr yeşil zeytin 5;
    • 1 tatlı kaşığı hardal 5;
    • 1 çay kaşığı safran 5;
    • ½ çay kaşığı karbonat 5;
    • 1 su bardağı sızma yağ 5;
    • 1 kahve fincanı gül suyu 5;
    • 1 kahve fincanı limon suyu 5;
    • 1 adet yumurta sarısı 5;
    • Yeterince tuz ve karabiber 5.
    Hazırlanışı:
    1. Bir tencere kaynar suya yarım çay kaşığı karbonat ekleyerek sübyeleri yarım saat haşlayın 5.
    2. Haşladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın ve soğumaya bırakın 5.
    3. Kornişon turşularını ve konserve mantarları küçük şekilde kesin 5.
    4. Safranı gül suyunda eritin 5.
    5. Ayrı bir kapta hardal, safran, karabiber, tuz, sızma yağı ve limon suyunu çırpma teli ile çırpın 5.
    6. Hazırlanan sosun içine sübye, turşu, yeşil zeytin ve mantar ilave edip birlikte karıştırın 5.
    7. Soğumaya bırakıp servis edin 5.
    Sübye ayrıca yahni ve tereyağında tavada pişirme gibi farklı salatalarda da kullanılabilir 15.

    Konuyla ilgili materyaller

    Salata yaparken hangi malzemeler kullanılır?

    Salata yaparken kullanılan bazı malzemeler: Yeşil sebzeler: Marul, roka, maydanoz, dereotu, yeşil soğan, salatalık, domates. Bakliyatlar: Kinoa, kuru börülce, nohut. Deniz ürünleri: Karides, kalamar, ton balığı, ahtapot. Et ürünleri: Soğuk veya sıcak etler, tavuk. Kuruyemişler: Ceviz, badem. Sos malzemeleri: Yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal, bal, sarımsak. Baharatlar: Tuz, karabiber, pul biber. Diğer malzemeler: Adaçayı, zencefil, fıstık, kızılcık, portakal. Salata yaparken malzemelerin taze olmasına, iyi yıkanmasına ve salatanın hemen servis edilmesine dikkat edilmelidir.

    Salataya hangi ekşi gider?

    Salataya nar ekşisi ve limon suyu gibi ekşi malzemeler eklenir.

    Hangi salataya hangi sos yakışır?

    Bazı salatalara uygun sos önerileri: Akdeniz salatası: Akdeniz sosu. Ton balığı veya bakliyat içeren salatalar: Hardallı sos, baharatlı sos. Meyve ve sebze karışımlı salatalar: Susamlı soyalı sos, mangolu salata sosu. Yeşil yapraklı salatalar: Ballı hardal sos, yoğurtlu salata sosu. Tahıllı ve baklagilli salatalar: Üzüm sirkeli sos. Renkli sebze karışımları: Klasik zeytinyağlı üzüm sirkesi sosu. Sos seçiminde salatanın içeriği ve istenen aroma yoğunluğu dikkate alınmalıdır.