Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sri Lanka çayları şu şekilde sıralanabilir:
- Siyah Seylan çayı 3. En yaygın kullanılan Seylan çayı çeşididir 3. Gevrek bir aromaya sahiptir ve tek başına demlenebildiği gibi diğer çay çeşitleriyle harmanlanarak da tüketilebilir 3.
- Yeşil Seylan çayı 3. Özellikle Sri Lanka’nın Uva bölgesindeki Idalgashinna’da yetişir 3. Keskin bir tada sahip olan bu çay, fındıksı aromalar içerir 3.
- Beyaz Seylan çayı 3. “Silver Tips” veya “Gümüş Uçlar” adlarıyla da anılır 3. Elle toplanarak sarılan bu çay, güneşte kurutulur 3. Hafif bir aromaya sahip olan beyaz Seylan çayı, bal aroması içerir 3.
Ayrıca, Sri Lanka’da yetişen ve Seylan çayı olarak da bilinen çay türleri arasında English Breakfast ve Teavelope English Breakfast gibi çeşitler de bulunur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: