Buradasın
Spagetti makarnanın piştiğini nasıl anlarız?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Spagettinin pişip pişmediğini anlamanın en geçerli yolu tadına bakmaktır 2.
Spagettinin piştiğini anlamak için şu yöntemler de kullanılabilir:
- El ile ölçme yöntemi 2. Bir demet spagettiyi baş parmak ve işaret parmağı arasına koyarak 60 gramlık bir porsiyon makarnanın 2,5 cm çapında olup olmadığını kontrol edilebilir 2.
- Yüzeyde nişasta kalması 3. Makarna süzüldükten sonra yüzeyinde biraz nişasta kalabilir ve bu nişasta, makarnanın sosun yüzeyinde tutulmasına yardımcı olur 3.
- Yeşil nokta (punto verde) 4. Spagettiyi ısırdığında çıtırdamaması ve ortasında ufak bir soluk kısım (yeşil nokta) olması gerekir 4. Bu kısım kaybolmuşsa makarna dişe gelen dirilik yani al dente kıvamında değildir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: