Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soya soslu makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım paket spagetti makarna (250 gr) 12;
- 1 litre sıcak su 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz (haşlama suyuna) 1;
- 1 adet kırmızı biber 1;
- 1 adet havuç 1;
- 4-5 çiçek brokoli 1;
- 1 adet kuru soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı susam 1;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- yarım çay bardağı soya sosu (60 ml) 1.
Yapılışı:
- Makarnayı haşlamak için bol su kaynatın 1.
- Biber, soğan ve havucu julyen doğrayın, brokoliyi çiçeklerine ayırıp yıkayın 1.
- Kaynar suya tuz ve makarnaları ekleyin, paketinde yazan süre boyunca haşlayın 1.
- Diğer taraftan tavaya zeytinyağını alıp sebzeleri ve birkaç parçaya kestiğiniz sarımsakları soteleyin 1.
- Hafifçe rengi dönmesi yeterli, sebzeleri çok fazla ezilinceye kadar pişirmeyin 1.
- Soya sosu ve susamları ekleyip karıştırın 1.
- Haşlanan makarnaların suyunu süzüp tavaya ekleyin 1.
- Güzelce karıştırdıktan sonra ocağı kapatın, soya soslu makarnanız servise hazır 1.
Püf noktası:
- Sebzelere uygulanan şoklama (blanch) işlemi ile sebzelerin daha parlak görünmesi ve vitaminlerini koruması sağlanır 2.
- Soya sosunun markasına ve tuzluluk oranına dikkat edilmelidir, fazla tuzlu veya az tuzlu olabilir 2.
Soya soslu makarna tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: