Söğüş, farklı et türlerinden yapılan bir sakatat karışımıdır. İki ana çeşidi vardır: kuzu kellesinden yapılan ve tavuk söğüşü. Kuzu söğüşü yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar: Malzemeler: - 200 gr beyin (kuzu) - 300 gr yanak (kuzu) - 300 gr dil (kuzu) - Yarım demet kıyılmış maydanoz - 3 domates - 2 kırmızı soğan - Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber - İnce lavaş ekmeği Yapılışı: 1. Beyin, yanak ve dili bir gece önceden haşlayın ve ince ince dilimleyip buzdolabında bekletin. 2. Ertesi gün malzemeleri baharat, maydanoz ve tuz ile tatlandırın. 3. Domatesleri küp şeklinde, kırmızı soğanları da piyazlık doğrayın. 4. Lavaş ekmeğinin arasına tüm malzemeleri paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Tavuk söğüşü yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar: Malzemeler: - 1/4 adet mor soğan - 1/2 adet domates - 1 avuç maydanoz - 2 adet haşlanmış tavuk kalça - 1 tutam kekik - 1 tutam kimyon - 1 tutam pul biber - 1 tutam karabiber - 1/2 adet limonun suyu - 3 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 adet lavaş Yapılışı: 1. Soğanı piyaz, domatesi küp, maydanozu ince ince ve tavuğu küp küp doğrayın. 2. Karışımın üstüne baharatları, tuzu, limon suyunu ve zeytinyağı koyup harmanlayın. 3. Tüm karışımı lavaşın içine koyup kenarlardan kapatıp kalın dürüm gibi sarın. 4. Dürümü yağlı kağıda sarıp ortadan ikiye keserek servis edebilirsiniz.