Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sivrihisar sucuğunun meşhur olmasının birkaç nedeni vardır:
- Doğal ve kaliteli et kullanımı 12. Sivrihisar dövme sucuğu, doğal beslenen dana etinden yapılır ve ısıl işlem görmeden, doğal fermente yöntemiyle kurutulur 12.
- Geleneksel üretim yöntemi 12. Baharatların tahta teknelerde elle yoğrularak karıştırılması gibi eski usul yöntemlerle hazırlanır 12.
- Coğrafi işaret tescili 12. 2020 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili almıştır 12.
- Festivallerle tanıtım 25. Sivrihisar'da her yıl düzenlenen Sivrihisar Dövme Sucuğu Festivali ile tanıtım desteklenir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: