Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sivrihisar dövme sucuğunun meşhur olmasının birkaç nedeni vardır:
- Üretim Teknikleri: Sivrihisar dövme sucuğu, doğal fermente yöntemiyle kurutulur ve ısıl işlem görmez 2. Etin kalitesi ve geleneksel üretim yöntemleri, sucuğun lezzetini artırır 2.
- Yöreye Özgü Malzemeler: Sucuğun yapımında hayvanın sadece bonfilesi kullanılır, geri kalan tüm etler değerlendirilir 2.
- Coğrafi İşaret Tescili: 2020 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili almıştır 24.
- Popülerlik: Sivrihisar Belediyesi'nin tanıtım çalışmaları sayesinde sucuğun ünü artmış ve her yıl sucuğa adanmış bir festival düzenlenmeye başlanmıştır 2. 2023 yılında bu festivalde 300 bin kişi ağırlanmıştır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: