Buradasın
Silikonlu spatula sağlıklı mı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Silikon, camın da hammaddesi olan silis kumunun sıvılaştırılması sonucunda elde edilen sağlıklı ve hijyenik bir hammaddedir 4.
- Toksik değildir 3. Yiyeceklerle reaksiyona girmez ve kokusuzdur 3.
- Isıya dayanıklıdır 3. -40°C ile 230°C arasındaki sıcaklıklara kolaylıkla dayanır 3.
- Bakterilere karşı dirençlidir 3. Pürüzsüz yüzeyi, yiyeceklerin saklanabileceği bir yer bırakmaz 3.
- Kolay temizlenir 3. Su altında durulayabilir veya bulaşık makinesine atılabilir 3.
Ancak, düşük kaliteli silikon yüksek sıcaklıkta pişirme için uygun olmayabileceğinden, ürünün ambalajını her zaman maksimum ısıya dayanıklılık açısından kontrol etmek gerekir 2.
Silikon spatulalar satın alırken, %100 silikon kaplar kullanmak ve kapların içerisine plastik katılmadığından emin olmak gerekir 4. Ayrıca, Tarım Bakanlığı izni ile üretilmiş olup, Sağlık Bakanlığı Hıfzısıhha Enstitüsü ve uluslar arası akredite laboratuardaki analizler yönünden Avrupa standartlarına uygunluğu belgelenmiş olan ürünler tercih edilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: