• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • YaÖzet
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Shawarma eti nasıl yumuşak olur?

    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • PişirmeYöntemleri
    • EtPişirme

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A Turkish chef in a bustling kitchen tenderizes marinated shawarma meat with a mallet while a pot simmers on a stove nearby, surrounded by fresh herbs and spices.
    Shawarma etinin yumuşak olması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
    • Marinasyon: Etin yumuşamasını sağlamak için asidik bir marinasyon sosu hazırlanabilir 13. Bu sosa limon suyu, sirke veya yoğurt suyu gibi malzemeler eklenmelidir 1. Et, bu sosla harmanlanıp bir süre buzdolabında bekletilmelidir 13.
    • Dövme: Etin sertlik veren kaslarını yumuşatmak için et dövücü veya et tokmağı kullanılabilir 1. Ancak bu işlem, tecrübeli biri tarafından yapılmalıdır 1.
    • Ağır ateşte pişirme: Etin yapısında bulunan kolajenlerin parçalanması için ağır ateşte uzun süre pişirme yöntemi tercih edilebilir 1. Pişirme sırasında tencerenin veya tavanın ağzı kapalı olmalıdır 1.
    • Eşit kalınlıkta dilimleme: Tavuğun eşit kalınlıkta dilimlenmesi, hem yumuşamasını hem de eşit şekilde pişmesini sağlar 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. yemek.com
        1
      2. sultanet.com
        2
      3. lezzet.com.tr
        3
      4. kadinloji.com
        4
      5. hurriyet.com.tr
        5
    • Tuzlama işlemi ne kadar süre yapılmalıdır?

    • Eti dövmek için hangi aletler kullanılır?

    • Shawarma eti için en iyi marine sosu nedir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Kavurma yaparken etin sert olmaması için ne yapmak gerekir?

    Kavurma yaparken etin sert olmaması için şu adımlar izlenebilir: Etin dinlendirilmesi. Etin yıkanmaması. Doğru yağ kullanımı. Tuzun doğru zamanda eklenmesi. Kısık ateşte pişirmekten kaçınma. Pişirme süresinin ayarlanması. Maden suyu eklenmesi. Bu önerilere dikkat ederek, daha yumuşak ve lezzetli bir kavurma elde edilebilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Pişirme
    • EtYemekleri
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"9g4w0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/yaozet/","title":"YaÖzet","id":"summary"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fshawarma-eti-nasil-yumusak-olur-700294141%3Flr%3D213%26ncrnd%3D24882","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"7199620301760550466","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1760550620434013-6320784115619381058-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-168-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"9g4ww01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"9g4w1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"9g4ww02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"9g4w2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Shawarma etinin yumuşak olması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:\n\n* **Marinasyon**: Etin yumuşamasını sağlamak için asidik bir marinasyon sosu hazırlanabilir [```1```](https://yemek.com/et-nasil-yumusatilir/)[```3```](https://www.cumhuriyet.com.tr/gurme/orta-dogunun-sokak-lezzeti-shawarma-tarifi-2246729). Bu sosa limon suyu, sirke veya yoğurt suyu gibi malzemeler eklenmelidir [```1```](https://yemek.com/et-nasil-yumusatilir/). Et, bu sosla harmanlanıp bir süre buzdolabında bekletilmelidir [```1```](https://yemek.com/et-nasil-yumusatilir/)[```3```](https://www.cumhuriyet.com.tr/gurme/orta-dogunun-sokak-lezzeti-shawarma-tarifi-2246729).\n* **Dövme**: Etin sertlik veren kaslarını yumuşatmak için et dövücü veya et tokmağı kullanılabilir [```1```](https://yemek.com/et-nasil-yumusatilir/). Ancak bu işlem, tecrübeli biri tarafından yapılmalıdır [```1```](https://yemek.com/et-nasil-yumusatilir/).\n* **Ağır ateşte pişirme**: Etin yapısında bulunan kolajenlerin parçalanması için ağır ateşte uzun süre pişirme yöntemi tercih edilebilir [```1```](https://yemek.com/et-nasil-yumusatilir/). Pişirme sırasında tencerenin veya tavanın ağzı kapalı olmalıdır [```1```](https://yemek.com/et-nasil-yumusatilir/).\n* **Eşit kalınlıkta dilimleme**: Tavuğun eşit kalınlıkta dilimlenmesi, hem yumuşamasını hem de eşit şekilde pişmesini sağlar [```2```](https://www.petitegourmets.com/tr/yemek-tarifleri/tavuk-doner).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://yemek.com/et-nasil-yumusatilir/","title":"Et Nasıl Yumuşatılır: 4 Pratik Et Yumuşatma... - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/et-nasil-yumusatilir/","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.sultanet.com/yumusak-et-pisirmenin-puf-noktalari","title":"Yumuşak Et Pişirmenin Püf Noktaları","shownUrl":"https://www.sultanet.com/yumusak-et-pisirmenin-puf-noktalari","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/et-nasil-yumusatilir","title":"Et Nasıl Yumuşatılır: Uzman Şeften Et Yumuşatma Yöntemleri","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/et-nasil-yumusatilir","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://kadinloji.com/etin-yumusak-olmasi/","title":"Etin Sert Olmaması (Yumuşak Olması) İçin Ne Yapılmalı?","shownUrl":"https://kadinloji.com/etin-yumusak-olmasi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/eti-yumusatmak-icin-uygulayabileceginiz-5-temel-teknik-40983983","title":"Hürriyet: Eti Yumuşatmak İçin Uygulayabileceğiniz 5 Temel...","shownUrl":"https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/eti-yumusatmak-icin-uygulayabileceginiz-5-temel-teknik-40983983","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Shawarma eti nasıl yumuşak olur?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeyontemleri","text":"PişirmeYöntemleri"},{"href":"/yacevap/t/etpisirme","text":"EtPişirme"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Tuzlama işlemi ne kadar süre yapılmalıdır?","url":"/search?text=Et+tuzlama+s%C3%BCresi&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Eti dövmek için hangi aletler kullanılır?","url":"/search?text=Eti+d%C3%B6vmek+i%C3%A7in+hangi+aletler+kullan%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Shawarma eti için en iyi marine sosu nedir?","url":"/search?text=Shawarma+eti+i%C3%A7in+en+iyi+marine+sosu&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Shawarma+eti+nas%C4%B1l+yumu%C5%9Fak+olur%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish chef in a bustling kitchen tenderizes marinated shawarma meat with a mallet while a pot simmers on a stove nearby, surrounded by fresh herbs and spices.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-KQDKaP2bJmVHIemc9TNi/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"7199620301760550466","reqid":"1760550620434013-6320784115619381058-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-168-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isMacOS":false,"isEmbeddedFuturis":false,"brand":"yazeka","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"9g4ww03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"9g4w3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gazetebirlik.com/yasam/et-kavurma-neden-sert-olur-dogru-kavurma-nasil-pisirilir/120375?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/kavurma-eti-nasil-pisirilir-kavurma-yapmanin-puf-noktalari-haberler-2512307?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kacbardak.com.tr/blog/et-sert-oldu-ne-yapmaliyim?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/et-kavurma-yaparken-yapilan-hatalar/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/kurban-kavurmasi-nasil-yumusak-olur/?size=16&stub=1"],"header":"Kavurma yaparken etin sert olmaması için ne yapmak gerekir?","teaser":"Kavurma yaparken etin sert olmaması için şu adımlar izlenebilir: Etin dinlendirilmesi. Etin yıkanmaması. Doğru yağ kullanımı. Tuzun doğru zamanda eklenmesi. Kısık ateşte pişirmekten kaçınma. Pişirme süresinin ayarlanması. Maden suyu eklenmesi. Bu önerilere dikkat ederek, daha yumuşak ve lezzetli bir kavurma elde edilebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kavurma-yaparken-etin-sert-olmamasi-icin-ne-yapmak-gerekir-4074672772","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"EtYemekleri"}],"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish chef in a sunlit kitchen carefully sears marinated meat in a copper pan, surrounded by fresh herbs, a bowl of milk, and olive oil, with a warm, inviting expression.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-sdV1XnfIMO9tucahDlIG/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"9g4ww04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"9g4w4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"9g4ww05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"9g4w5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"9g4ww06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}