Buradasın
Shawarma eti nasıl yumuşak olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Shawarma etinin yumuşak olması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Dövme: Eti, et döveceği veya tokmak yardımıyla dövmek, kasların yumuşamasını sağlar 12. Bu işlemi kasabınızdan da isteyebilirsiniz 1.
- Tuzlama: Eti pişirmeden önce tuzlamak, proteinlerin yapısını değiştirerek etin daha yumuşak olmasını sağlar 13. Tuzladıktan sonra 1-2 saat dinlendirip, fazla tuzu durulamak gerekir 1.
- Marine etme: Eti, limon suyu, sirke veya yoğurt suyu gibi asidik malzemelerle hazırlanan marinasyon sosunda bekletmek, etin yumuşamasına yardımcı olur 13. Bu işlem için en az 2 saat, en fazla 2 gün buzdolabında bekletmek önerilir 2.
- Ağır ateşte pişirme: Eti, ağır ateşte uzun süre pişirmek, kolajenlerin parçalanmasını sağlayarak etin yumuşamasını sağlar 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: