Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şemsettin Toprak, ticaretle uğraşan babasının işlerinin bozulmasıyla okulunu bırakmak zorunda kalmış ve bir baklava imalatçısında bulaşıkçı olarak çalışmaya başlamıştır 35. İşini çok seven ve bir gün baklava ustası olmayı hayal eden Toprak, ustalarından birinin kendisini yanına almasıyla hayatı değişmiş ve baklava ustası olmuştur 35.
Baklava ustası olduktan sonra Tekirdağ'da çalışmaya devam eden Şemsettin Toprak, askerliğini tamamladıktan sonra memleketine dönerek çok sevdiği baklavacı dükkanını açmış ve yaklaşık 15 metrekare alanda başladığı işini giderek büyütmüştür 3.
Bugün, 26 ilde 52 şubesiyle misafirlerine en kaliteli baklavayı sunmaya devam eden Şemsettin Toprak'ın hedefi, tüm Türkiye'de ve hatta uluslararası alanda Şanlıurfa'nın lezzetini tanıtmak ve baklavayı herkesin tüketebileceği bir tat haline getirmektir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: