Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şeftali ve nektarin, aynı familyaya ait meyveler olup, bazı farklılıklara sahiptir:
- Görünüm: Şeftalilerin kabukları pürüzlüdür, nektarinlerin ise pürüzsüz bir cildi vardır 23.
- Tat ve doku: Nektarin, şeftaliden daha yoğun ve aromatik bir tada sahiptir 4. Ayrıca, nektarinin eti daha sıkıdır 2.
- Boyut: Nektarinler genellikle şeftalilerden daha küçüktür 2.
- Besin değeri: Nektarinler, şeftalilere göre daha fazla potasyum, niasin, magnezyum ve fosfor içerir 3.
- Kullanım alanı: Nektarin, yapısı gereği daha sert olduğu için yemek pişirmede daha elverişlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: