Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şeflerin kullandığı bazı terimler şunlardır:
- Mizanplas: Yemekte kullanılacak tüm malzemelerin ve aletlerin yemeğe başlamadan önce hazırlanması 13.
- Torşon: Mutfak çalışanlarının kullandığı kurulama malzemesi ve sıcak maddeleri tutmaya yarayan bez 14.
- Deep Fry: Bol yağda kızartma işlemi 1.
- Ru: Tereyağı ile unun kavrulmasıyla elde edilen sos hazırlama tekniği 12.
- Blanch Etmek: Sebzelerin kaynar suda şok haşlanması 13.
- Bağlamak: Yoğurt, yumurta, un gibi ürünlerle yoğunlaştırma işlemi 2.
- Al Dente: Makarna gibi yiyeceklerin az pişmiş, dişe gelen kıvamı 23.
- Tütsülemek: Yiyeceklerin duman altında hazırlanması 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: