Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sebze yıkama işlemi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- El Hijyeni: Yıkama işlemine başlamadan önce eller en az 20 saniye sabun ve su ile yıkanmalıdır 3.
- Su Kullanımı: Temiz ve arıtılmış su kullanılmalıdır 13.
- Bekletme: Sebzeleri bir kabın içerisinde soğuk duru suda bekletmek önerilir 3. Marul, lahana gibi ürünlerin üst ve zarar görmüş yapraklarını ayırmak gereklidir 3.
- Ovarak Yıkama: Sebzeleri hafifçe ovarak temizlemek, pestisit kalıntılarını gidermede etkilidir 23. Sert sebzeleri temizlerken fırça kullanılabilir 4.
- Durulama: Yıkama işleminin ardından sebzeler temiz suyun altında iyice durulanmalı ve süzgeçten geçirilmelidir 3.
- Kurutma: Sebzeler nemli kalmalarını önlemek için kuru bir mutfak bezi ile kurulanmalıdır 3.
Sabun, deterjan gibi ürünler yıkama işleminde kullanılmamalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: