• Buradasın

    Satsebeli sos nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Satsebeli sos yapmak için gerekli malzemeler:
    • 200 gram soyulmuş ceviz 4;
    • 200 gram soğan 4;
    • 2 diş sarımsak 3;
    • ¼ fincan nar suyu veya beyaz şarap sirkesi 3;
    • 200 ml böğürtlen, nar ve üzüm suyu karışımı 4;
    • 200 ml et veya tavuk suyu 4;
    • Tuz ve karabiber 34.
    Hazırlanışı:
    1. Cevizleri mutfak robotunda macun kıvamına gelene kadar çekin 3.
    2. Sarımsakları ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın 3.
    3. Nar suyunu veya sirkeyi dökün ve kalın bir sos benzeri kütle elde edene kadar karıştırın 3.
    4. Tuz ve karabiberle tatlandırın 3.
    5. Tüm malzemeleri bir havanda da ezebilirsiniz 4.
    Sos, buzdolabında 5 güne kadar saklanabilir 3.
    Satsebeli sos, genellikle khinkali mantısı, yumurta, polenta ve fırın tavukla birlikte servis edilir 1. Ayrıca, mangalda pişirilmiş etlerden fırınlanmış patateslere kadar geniş bir yemek yelpazesini tamamlayabilir 1.
    Sos yapımında kullanılan malzemeler, Gürcistan'ın farklı bölgelerine ve ailelere göre değişiklik gösterebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sos ne anlama gelir?

    SOS, uluslararası Mors alfabesi acil durum sinyalidir. Anlamı: Popüler mitlere göre: "Save Our Souls" (ruhlarımızı kurtarın) veya "Save Our Ship" (gemimizi kurtarın) gibi ifadelerin kısaltması olarak yorumlanır. Gerçekte: Harflerin belirli bir anlamı yoktur; sadece Mors alfabesiyle gönderilip alınması kolaydır. Kullanım alanları: Denizcilik: Denizde yardıma ihtiyaç duyan gemiler tarafından kullanılır. Modern kullanım: Argoda, hızlı ve gayri resmi bir yardım çağrısı olarak da kullanılabilir.

    Hangi soslar dip sos olarak kullanılır?

    Dip sos olarak kullanılabilecek bazı soslar: Avokadolu dip sos. Chili biberli dip sos. Patlıcanlı dip sos. Zeytinli ve cevizli dip sos. Karnabahar dip sos. Gorgonzola dip sos. Guacamole. Karamelize soğanlı dip sos. Pesto dip. Bolonez dip.