Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Satsebeli sos yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 gram soyulmuş ceviz 4;
- 200 gram soğan 4;
- 2 diş sarımsak 3;
- ¼ fincan nar suyu veya beyaz şarap sirkesi 3;
- 200 ml böğürtlen, nar ve üzüm suyu karışımı 4;
- 200 ml et veya tavuk suyu 4;
- Tuz ve karabiber 34.
Hazırlanışı:
- Cevizleri mutfak robotunda macun kıvamına gelene kadar çekin 3.
- Sarımsakları ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın 3.
- Nar suyunu veya sirkeyi dökün ve kalın bir sos benzeri kütle elde edene kadar karıştırın 3.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın 3.
- Tüm malzemeleri bir havanda da ezebilirsiniz 4.
Sos, buzdolabında 5 güne kadar saklanabilir 3.
Satsebeli sos, genellikle khinkali mantısı, yumurta, polenta ve fırın tavukla birlikte servis edilir 1. Ayrıca, mangalda pişirilmiş etlerden fırınlanmış patateslere kadar geniş bir yemek yelpazesini tamamlayabilir 1.
Sos yapımında kullanılan malzemeler, Gürcistan'ın farklı bölgelerine ve ailelere göre değişiklik gösterebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: