Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap tadım kadehi şu özelliklere sahip olmalıdır:
- Dibi geniş, ağzı dar kadehler tercih edilmelidir 13. Bu tasarım, şarabın aromasının daha iyi yayılmasını sağlar 2.
- Sap kısmı kadehi tutarken şarabın ısınmasını önlemek için kullanılmalıdır 1.
- Önerilen sıcaklıklarda servis edilmelidir: kırmızı şaraplar oda sıcaklığında (16-18°C), beyaz şaraplar ise soğuk (8-12°C) 4.
- Havalandırma için yeterli alan sunmalıdır, özellikle kırmızı şaraplar için bu önemlidir 4.
- Tükürme kabı kullanılması tavsiye edilir 1.
Ayrıca, tadımın tarafsızlığını sağlamak için şişelerin etiketlerinin kapatılması veya şişelerin üzerine elbise giydirilmesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: