Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rus ve İngiliz servisi, restoran ve otellerde yaygın olarak tercih edilen servis çeşitlerindendir 12.
İngiliz servisi, yemeklerin önceden hazırlanmış tabaklarla masaya getirilmesi ve garsonların yemeği kesip tabağa koyarak servis etmesi şeklinde yapılır 14. Bu yöntem, daha resmi ve şık olarak kabul edilir ve genellikle yüksek profilli etkinliklerde, lüks restoranlarda ya da özel yemek davetlerinde tercih edilir 1.
Rus servisi, yemek deneyimlerinde klasik ve zarif bir atmosfer sunarak özellikle resmi ve özel etkinlikler için tercih edilen bir servis şeklidir 15. Bu servis stilinde sıcak yemekler, orkestra eşliğinde gösterişli gümüş tepsilerde salona getirilir ve tüm yemekler, meyveler, soslar ve tatlılar dekoratif bir şekilde masaya yerleştirilir 15. Ardından tabakları müşterilerin önüne aynı anda konur ve servise başlanır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: