Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rus ve İngiliz servisi, restoran ve otellerde kullanılan iki farklı servis yöntemidir.
Rus servisi, genellikle büyük tabaklarla getirilen yemeklerin misafirlerin tabaklarına alındığı bir sistemdir 23. Bu servis yöntemi, büyük ziyafetlerde ve lüks restoranlarda tercih edilir 24. Ana yemek, mutfakta porsiyonlanıp bir bütün görünümü verilerek servis kabına yerleştirilir ve salonda misafirlerin önünde porsiyonlanır 1.
İngiliz servisi ise yemeklerin büyük tabaklarda getirilip garsonlar tarafından konuk masasına servis edildiği daha resmi bir düzenle uygulanan bir yöntemdir 23. Bu serviste garsonlar, yiyecekleri müşterilerin önündeki tabaklara yerleştirir ve bu, misafirlerin daha az çaba sarf etmesini sağlar 2. İngiliz servisi, özel davetlerde ve fine dining restoranlarda kullanılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: