Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Roll ekmek ambalajı yapımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Hamur Hazırlığı: 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, 1 yumurta akı, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket instant maya bir kaba alınarak karıştırılır 1. Un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve mayalanması için dinlendirilir 12.
- Şekil Verme: Hamur mayalandıktan sonra elma büyüklüğünde parçalara ayrılır ve yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir 1.
- Tepsi Mayası: Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülerek susam ve çörek otu serpilir ve tepsi mayası için 20 dakika bekletilir 1.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: