Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rakının buzlu mu yoksa buzsuz mu içilmesi gerektiği kişisel tercihlere bağlıdır 4.
Buzlu içmenin dezavantajları:
- Buz eridikçe içilen rakının tadı değişir 45.
- Sek rakıya buz atıldığında kristalleşme meydana gelir 5.
Buzsuz içmenin dezavantajları:
- Rakı, özellikle piyasadaki bazı rakılar düşük kalitedeyse, sıcak içildiğinde tadını daha az almak mümkündür 1.
Sonuç olarak, yumuşak içimli ve anasona boğulmamış kaliteli bir rakı içiliyorsa, soğuk su tercih edilebilir 1. Ancak rakı anasonla damıtılmış bir içki olduğu için 7 derecenin altında kristalleşir, bu yüzden buz doğrudan rakıya konmamalıdır 15. Bunun yerine, önce rakının, sonra suyun, en son buzun eklenmesi önerilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: