• Buradasın

    Rafata ekmeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Paratha (Rafata) ekmeği yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 2 su bardağı un 1
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1
    • 1 yemek kaşığı yoğurt 1
    • 2 diş sarımsak 1
    • 1 yemek kaşığı tereyağı 1
    Yapılışı:
    1. Un, tuz, sıvı yağ ve yoğurdu bir kasede karıştırın 1.
    2. Yavaş yavaş sıcak su ekleyerek yoğurun, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar devam edin 1.
    3. Hamuru örtün ve 20 dakika dinlendirin 1.
    4. Sarımsakları ezin ve tereyağını eritin 1.
    5. Hamuru 4 eşit parçaya bölün 1.
    6. Her parçayı unlanmış bir zeminde 1/4 inç kalınlığında açın 1.
    7. Her bir parçanın üzerine ezilmiş sarımsak ve eritilmiş tereyağı sürün 1.
    8. Hamuru ikiye katlayın ve kenarlarından hafifçe bastırarak sıkın 1.
    9. Açılmış hamurları kızgın tavada her iki tarafı da altın rengi oluncaya kadar pişirin 1.
    10. Tereyağı ile servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ekmek tarifi nasıl yapılır?

    Ekmek tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 4,5 su bardağı un + 1 yemek kaşığı tepeleme un - 2 su bardağı ılık su - 1 paket instant kuru maya - 1 yemek kaşığı silme toz şeker - 1 çay kaşığı tuz - Üzeri için un Yapım Aşamaları: 1. Derin bir kaba un ve mayayı koyup karıştırın. 2. Üzerine toz şeker, tuz ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 3. Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. 4. Mayalanan hamuru kaşık yardımıyla teflon bir fırın kabına döküp yayın ve üzerine az miktar un serpin. 5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verip yaklaşık 40-45 dakika pişirin. 6. Ekmek piştikten sonra fırından çıkartın, üzerine biraz su serpiştirin ve temiz bir örtü ile sararak 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. 7. Dinlendikten sonra bıçak yardımıyla dilimleyerek servis edebilirsiniz.