Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Paratha (Rafata) ekmeği yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- 1 yemek kaşığı yoğurt 1
- 2 diş sarımsak 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
Yapılışı:
- Un, tuz, sıvı yağ ve yoğurdu bir kasede karıştırın 1.
- Yavaş yavaş sıcak su ekleyerek yoğurun, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar devam edin 1.
- Hamuru örtün ve 20 dakika dinlendirin 1.
- Sarımsakları ezin ve tereyağını eritin 1.
- Hamuru 4 eşit parçaya bölün 1.
- Her parçayı unlanmış bir zeminde 1/4 inç kalınlığında açın 1.
- Her bir parçanın üzerine ezilmiş sarımsak ve eritilmiş tereyağı sürün 1.
- Hamuru ikiye katlayın ve kenarlarından hafifçe bastırarak sıkın 1.
- Açılmış hamurları kızgın tavada her iki tarafı da altın rengi oluncaya kadar pişirin 1.
- Tereyağı ile servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: