Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Prenses Tavuk Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 4 adet tavuk göğsü (kol kısmı ile birlikte) 13
- 1 bardak pirinç 13
- 1 adet kuru soğan 13
- 4 yemek kaşığı sıvıyağı 13
- 1 yemek kaşığı fıstık içi 13
- 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 13
- 4 adet kereviz sapı 13
- 1 yemek kaşığı tereyağı 3
- 1 yemek kaşığı un 3
- 1 bardak su 13
- Tuz, karabiber 13
Yapılışı:
- Pirinci ılık ve tuzlu suda ıslatın 13.
- Tavuk göğüslerini açıp dövüp, inceltin ve her tarafını kızartın 13.
- Kenarda bekletip soğanları sıvıyağda pembeleştirin 13.
- Fıstıklarla birlikte pirinci 10 dakika kavurun, kuş üzümünü atın ve tuz, karabiber ekleyin 13.
- Üzerine 1 bardak su koyup, pişirin ve ocaktan alınca dereotunu ilave edip karıştırın 13.
- Tavukların içine hazırladığınız harçtan doldurun ve göğsün üst tarafındaki kol kısmından kereviz sapıyla bağlayın 13.
- Tavukları fırın kabına dizin, üzerine tereyağını ve 1 bardak suyla karıştırdığınız unu dökün 3.
- 175 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: