Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Prenses Tavuk Tarifi:
Malzemeler:
- 4 adet tavuk göğsü (kol kısmı ile birlikte) 2;
- 1 bardak pirinç 2;
- 1 adet kuru soğan 2;
- 4 yemek kaşığı sıvıyağı 2;
- 1 yemek kaşığı fıstık içi 2;
- 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 2;
- 4 adet kereviz sapı 2;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 1 yemek kaşığı un 2;
- 1 bardak su 2;
- Tuz, karabiber 2.
Yapılışı:
- Pirinci ılık ve tuzlu suda ıslatın 2.
- Tavuk göğüslerini açın, dövüp inceltin ve her tarafını kızartın 2. Kenarda bekletin 2.
- Soğanları sıvıyağda pembeleştirin, fıstıklarla birlikte pirinci 10 dakika kavurun, kuş üzümünü ekleyin, tuz ve karabiberini koyup 1 bardak su ekleyin ve pişirin 2. Ocaktan alınca dereotunu ilave edin 2.
- Tavukların içine hazırladığınız harçtan doldurun, açılmaması için göğsün üst tarafındaki kol kısmından kereviz sapıyla bağlayın 2.
- Tavukları fırın kabına dizin, üzerine tereyağını ve 1 bardak suyla karıştırdığınız unu dökün 2. 175 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin 2.
Alternatif olarak, farklı Prenses Tavuk tarifleri için şu siteler ziyaret edilebilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: