Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal dilimlemek için şu adımlar izlenebilir:
- Portakalın üst ve alt kısmını kesin 3. Bu, portakalı yerleştirdiğiniz yüzeyin düzgün olmasını sağlar ve daha kolay doğramaya yardımcı olur 3.
- Kabuğunu soyun 3. Bıçağın ucunu kabuğun içine yerleştirip yukarı doğru keserek kabuğunu soyun 3. Beyaz kısımları mümkün olduğunca çıkarmamaya çalışın 3.
- Portakalı dilimleyin 3. Bıçağı ortasından yerleştirip yukarı doğru keserek portakalları dilimleyin 3. Dilimleri istediğiniz kalınlıkta kesin 3.
- Dört parçaya ayırın 3. Daha küçük parçalar elde etmek için, portakalı önce ortadan ikiye kesin, ardından her bir yarımı tekrar ortadan ikiye kesin 3.
- Dilimleri kabuğundan ayırın 3. Dilimleri kabuğundan ayırmak için, bıçağı kabuğun içine yerleştirip dilimi kabuktan ayırmak üzere hafifçe kesin 3.
Ayrıca, portakalları ince dilimlemek (yaklaşık 1/8 inç) ve dilimleri tartarak ihtiyaç duyulan şeker miktarını hesaplamak da mümkündür 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: