• Buradasın

    Portakal mandalina sorbe nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A sunlit Turkish kitchen with a wooden countertop holding fresh oranges, tangerines, and lemons next to a bubbling pot of syrup, a wooden spoon resting against its rim, and a glass bowl filled with vibrant citrus sorbet.
    Portakal ve mandalina ile sorbe yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1;
    • yarım su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu 1;
    • 1 adet taze sıkılmış limon suyu 1;
    • 75 gram toz şeker 1;
    • 100 ml su 1.
    Yapılışı:
    1. Toz şeker ve suyu derin bir tencereye alın 1.
    2. Şeker taneleri eriyip kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırın 1.
    3. Karışımı kısık ateşte 10 dakika kaynatın 1.
    4. Ocaktan alıp oda ısısında soğumaya bırakın 1.
    5. Soğuyan şurup karışımına portakal, mandalina ve limon sularını ekleyin 1.
    6. Karışımı ağzı kapalı bir kaba alın ve -18 derecede muhafaza edin 1.
    7. Yoğun ve koyu bir kıvam alana kadar her 30 dakikada bir kaşık yardımıyla karıştırın 1. Bu işlemi 5-6 saat tekrarlayın 1.
    Not: Sorbe karışımını kıvam alması için kısa süreli aralıklarla bir çatal yardımıyla karıştırmak gerekir 1. Ayrıca, oda ısısında çok fazla bekletmeden servis yapılmalı ve buzdolabında ağzı kapalı bir kapta 8-10 gün muhafaza edilmelidir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Mandalina sorbesi nasıl tatlandırılır?

    Mandalina sorbesini tatlandırmak için birkaç yöntem denenebilir: Buz banyosu: Ekşi mandalinaları tatlı hale getirmek için buzlu suya batırmak etkili olabilir. Şeker ilavesi: Dilimlenmiş mandalinaları suya koyup isteğe bağlı olarak az miktarda şeker ekleyerek 15-30 dakika bekletmek, ekşi tadın hafiflemesini sağlayabilir. Ayrıca, zencefilli mandalina şurubu gibi farklı lezzetlerle de tatlandırılabilir. Tatlandırma yöntemi, kişisel tercihlere göre değişebilir.