• Buradasın

    Pollo Al Ajillo hangi ülkenin yemeği?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pollo al Ajillo, İspanya mutfağının bir yemeğidir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pollo al ajillo nasıl yapılır?

    Pollo al ajillo tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 kg tavuk but veya kanat - 10 diş sarımsak - 1 çay bardağı zeytinyağı - 1 çay kaşığı kekik, kırmızı biber, tuz ve karabiber - 1 çay bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı) - 1 limon suyu - Taze maydanoz (süslemek için) Yapılışı: 1. Tavuğu yıkayıp kurulayın. 2. Geniş bir kapta zeytinyağını, ezilmiş sarımsakları, kekik, kırmızı biber, tuz ve karabiberi karıştırın. 3. Tavukları bu karışıma bulayın ve en az 1 saat, tercihen gece boyunca marine olmaya bırakın. 4. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. 5. Marine edilmiş tavukları ekleyin ve her iki tarafını da iyice kızartın. 6. Kızaran tavukları bir fırın tepsisine aktarın. 7. Üzerine beyaz şarap ekleyin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. 8. Tavukları fırından çıkarıp limon suyu ile tatlandırın. 9. Üzerine taze maydanoz serpip sıcak servis yapın.