Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Süt ve süt ürünleri 35. Peynir, yoğurt, kefir gibi gıdalar fosfor açısından zengindir 4.
- Et ve kümes hayvanları 35. Özellikle tavuk ve hindi eti fosfor içerir 4.
- Deniz ürünleri 45. Balık, kalamar, mürekkep balığı, midye, tarak, somon, yayın balığı, uskumru gibi ürünler fosfat kaynağıdır 5.
- Baklagiller 35. Fasulye, bezelye, mercimek, nohut gibi sebzeler yüksek protein değerine sahip ve fosfor içerir 4.
- Kuruyemişler 35. Badem, antep fıstığı, kaju ve fındık gibi ürünler bitki bazlı protein kaynaklarıdır ve fosfor açısından zengindir 4.
- Tam tahıllar 5. Buğday, yulaf, pirinç ve siyez gibi tahıllar fosfor içerir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: