Pankek yapmak için gerekli malzemeler: 2 yumurta; 2 su bardağı süt; 1 tatlı kaşığı sıvı yağ; 2 tatlı kaşığı kabartma tozu; 2 silme çay kaşığı tuz; 4 çay kaşığı şeker; 3 su bardağı un. Hazırlanışı: 1. Yumurtaya tuzu ve şekeri ekleyerek krema kıvamına gelene kadar çırpın. 2. Sütü ekleyip iyice karışana kadar çırpın. 3. Unu ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin. 4. Yapışmaz bir tavayı fırça ile yağlayın ve orta hararetli ateşte ısıtın. 5. İstediğiniz miktarda hamuru (pankeklerin olmasını istediğiniz büyüklüğe göre) tavaya yuvarlak şekilde dökün (aynı anda 2-3 tane dökebilirsiniz). 6. Üzeri göz göz olduktan sonra spatula yardımıyla ters çevirin. 7. Her iki tarafı da piştikten sonra servis tabağına alın. 8. Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. 9. Bal, reçel veya kakaolu fındık kreması ile servis edin. Pankek tarifinde kabartma tozu yerine maya da kullanılabilir.