Sporcular, pirinç ununu çeşitli şekillerde tüketebilir: Antrenman öncesi: Enerji seviyesini artırmak için pirinç unu içeren hafif bir atıştırmalık, örneğin shake veya atıştırmalık bar tüketilebilir. Antrenman sonrası: Kas glikojen depolarını doldurmak ve kas onarımını desteklemek amacıyla pirinç unu içeren bir shake veya yemek, vücudun ihtiyaç duyduğu hızlı emilen karbonhidrat ve proteinleri sağlayabilir. Öğünlerle birlikte: Pirinç unu, ana öğünlerde yemeklere veya hamur işlerine eklenebilir. Pirinç unu, glutensiz bir diyet uygulayan sporcular için diğer tahılların yerine de geçebilir. Pirinç unu tüketmeden önce, özellikle sporcu beslenmesi konusunda bir uzmana danışılması önerilir. Bazı pirinç unu tarifleri: Puding: Pirinç unu, su ile kısık ateşte pişirilip puding kıvamına gelene kadar karıştırılır, üzerine meyve ve protein tozu eklenebilir. Pancake: Yumurta, süt ve pirinç unu ile hazırlanan karışım tavada pişirilir, üzerine protein tozu ve sütle hazırlanmış krema sürülebilir.