Buradasın
Pirinç lapasını tatlandırmak için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pirinç lapasını tatlandırmak için birkaç öneri:
- Yayla çorbası yapımı: Lapa pilavı, yoğurtlu karışım ile birleştirilerek yayla çorbası haline getirilebilir 1.
- Sütlaç yapımı: Fazla suyu ve yağı süzülmüş lapa pilav, sütlü ve şekerli karışım ile birleştirilerek sütlaç yapılabilir 1.
- Çorba yapımı: Lapa pilav, tavuk suyu veya et suyu eklenerek çorba haline getirilebilir 4.
- Graten yapımı: Yoğurt, salça, baharat ve su karışımı ile hazırlanan karışım, lapa pilavın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek fırında pişirilebilir 4.
Ayrıca, lapa pilavı tatlandırmak için üzerine peynir, maydanoz veya ceviz gibi malzemeler de eklenebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: