Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pırasalı Pilaska Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 su bardağı mısır unu 1
- 2,5 su bardağı un 1
- 2 su bardağı su 1
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1
- 1 çay kaşığı karbonat 1
- 700 gram pırasa (doğranmış, haşlanmış) 1
Yapılışı:
- Bir tencerede doğranmış pırasaları haşlayın ve suyunu süzdürün 1.
- Bir karıştırma kabında mısır unu, un, su, zeytinyağı, tuz ve biber salçasını mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın 1.
- Karbonat ve limon suyunu da ekledikten sonra tekrar karıştırın 1.
- Kek kalıbı veya ısıya dayanıklı bir kabı yağlayın ve bu karışımın yarısını kabınıza aktarın 1.
- Haşlanmış ve suyu süzülmüş pırasaları da kalıba aktarın 1.
- Kalan mısır unu harcını da kalıba aktarın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin 1.
- Sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketin 1.
Dilerseniz fırına vermeden önce üzerine susam serpiştirip bu şekilde de pişirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: