Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Piliç Emense Sosu Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü 14;
- 300 gram kültür mantarı 14;
- 1 paket (200 ml) sıvı krema 14;
- 1 adet soğan 14;
- 1 çay kaşığı köri ve karabiber 14;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 14;
- 1 çay kaşığı tuz 14;
- 3-4 adet kornişon turşu 14.
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü ve biberi jülyen doğrayın 14.
- Sıvı yağı tavaya ekleyip tavuk etini orta ateşte pişirin 4.
- Tavuk renk değiştirip beyazladığında küp doğradığınız mantarları ekleyin 4.
- Ardından biber ve soğanı da ekleyip sotelemeye devam edin 4.
- Mantarlar suyunu çekip malzemeler pişmeye başladığında sıvı kremayı ekleyin 4.
- Turşu kullanacaksanız bu esnada kornişonları da tavaya atın 4.
- Ocağın altını kısıp 2-3 dakika daha soteleyin 4.
Servis tabağına aldığınız tavuk emensenin üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: