Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Piliç Emense sosu için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 150-200 gram doğranmış tavuk göğsü 13
- 50 gram kıyılmış mantar 1
- 20 gram ince kıyılmış kuru soğan 1
- 20 gram çiçek yağı 1
- 50 ml demi glace sos 1
- 20 ml kırmızı şarap 1
- 20 ml krema 1
- Yeterince tuz ve karabiber 1
Yapılışı:
- Wok tavasını ateşte ısıtın ve çiçek yağında doğranmış tavuk göğüslerini soteleyin 1.
- Kıyılmış soğanları ilave edip pişirin 1.
- Kıyılmış mantarları ekleyin 1.
- Kırmızı şarabı döküp çektirin 1.
- Isıtılmış demi glace sosu ekleyin ve karıştırın 1.
- Tuzu ve karabiberi ekleyip kremayı döküp karıştırın 1.
- Çok az kaynatıp sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: