Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pico de gallo ve salsa aynı değildir, ancak her ikisi de Meksika mutfağında yaygın olarak kullanılan soslardır 13.
Temel farklar:
- Textür: Pico de gallo, doğranmış çiğ malzemelerden yapıldığı için daha chunky (parçalı) bir yapıya sahiptir 12. Salsa ise genellikle pürée veya blender'dan geçirildiği için daha pürüzsüz bir kıvama sahiptir 12.
- Pişirme: Pico de gallo malzemeleri asla pişirilmezken, salsa malzemeleri çiğ veya pişmiş olabilir 23.
- Kullanım: Pico de gallo, tacos veya ızgara etler gibi daha hafif yemekler için uygundur 1. Salsa ise tortilla cipsi veya enchiladas gibi daha ağır yemekler için dip veya sos olarak tercih edilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: