• Buradasın

    Pesmet hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic wooden table in a cozy Black Sea village home, topped with golden-brown, flaky *pesmet* pastries, a steaming cup of Turkish tea beside them, and a warm light casting shadows on a traditional woven tablecloth.
    Pesmet, genellikle Karadeniz Bölgesi'ne ait bir hamur işidir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pesmet nedir?

    Pesmet, Balkan Türkleri'nin mutfağında yer alan, mayasız bir hamur kızartmasıdır. Malzemeler: 1,5 su bardağı yoğurt; 1 tatlı kaşığı karbonat; 1 çay kaşığı tuz; 3 veya 4 su bardağı un. Hazırlanışı: 1. Yoğurt, karbonat ve tuz bir kapta karıştırılır. 2. Un yavaş yavaş eklenerek, ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğrulur. 3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, el ile yuvarlanır ve ortasına delik açılır. 4. Kızgın yağda, her iki tarafı da nar gibi kızarana dek kızartılır. Pesmet, kahvaltılarda hem tatlı hem de tuzlu olarak tüketilir.