Buradasın
Pekmezli yumurta açma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pekmezli yumurta açma tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 1
- 1/2 çay kaşığı tuz 1
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1
- 1 tatlı kaşığı (tepeleme) tereyağı 1
- 1/4 çay bardağı pekmez 1
- Servis için: 1 çay kaşığı susam, 2 dal kıyılmış maydanoz 1
Yapılışı:
- Yumurtaları bir kaseye kırın ve tuz ile karabiber ekleyin, güzelce çırpın 1.
- Tereyağını ekleyip erittiğiniz tavaya yumurtaları ekleyin 1.
- Karıştırarak pişirin 1.
- Pişen yumurtaların üzerine pekmezi dökün 1.
- Susam ve kıyılmış maydanozla servis edin 1.
Alternatif bir tarif olarak, hekemot (pekmezli yumurta) yapımı da şu şekildedir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Yumurtalar yıkandıktan sonra bir kap içine kırılarak çok az miktarda tuz ilave edilir ve iyice çırpılır 2.
- Bir süre sonra tavada kızdırılmış tereyağına usulca ilave edilen yumurtaların başında durularak, kenardaki yağlar kaşıkla alınıp pişmekte olan yumurtanın üstüne serpilerek her tarafının eşit pişmesi sağlanır 2.
- Pişen yumurtanın altı söndürülünce, bir başka kapta kızdırılmış pekmez yumurtaların üzerine usulca aktarılarak servise hazır hale getirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: