Buradasın
Patise tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates Tatlısı Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı 1
- 2 adet haşlanmış patates 13
- 1 adet yumurta 1
- 1 paket kabartma tozu 1
- 1 paket vanilya 1
- 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz 1
- 1 tatlı kaşığı tarçın 1
- Şerbeti için: 1 su bardağı su, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı limon suyu 1
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın, limon suyunu ilave edin ve bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın 1.
- Hamuru hazırlayın: Tereyağını eritip soğutun, haşlanıp ezilmiş patates, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın 1. Üzerine azar azar elenmiş un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın 1.
- Şekil verin: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın, dövülmüş ceviz ve tarçını karıştırıp açılan hamurların üzerine koyun, büzdürerek kapatın ve elinizde yuvarlayın 1.
- Fırında pişirin: Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin 1.
- Servis edin: Üzerine soğuk şerbeti gezdirip, arzunuza göre süsledikten sonra servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: