Buradasın
Patise tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet haşlanmış patates 2;
- 3 adet yumurta 2;
- 1 tatlı kaşığı karbonat 2;
- Şerbeti için: 2 su bardağı şeker, 1 su bardağı su, 3-4 damla limon suyu 2;
- Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ 2;
- Üzeri için fındık veya ceviz 2.
Yapılışı:
- Şerbet hazırlığı: Bir tencereye su ve şeker koyup kaynatın, içine limon damlasını ekleyip 3-4 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın 2.
- Hamur hazırlığı: Haşlanmış patatesleri rendeleyin, içine yumurta ve karbonatı ekleyip karıştırın 2.
- Kızartma: Tavada yağı kızdırın, patatesli karışımdan kaşıkla alıp iki tarafını da kızartın 2.
- Şerbetleme: Kızartılan patates tatlılarını soğuk şerbete atıp 2-3 dakika bekletin 2.
- Servis: Tatlıları servis tabağına alıp üzerine fındık veya ceviz serpin 2.
Alternatif bir tarif:
- Malzemeler: 2 patates, 2 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı irmik, 1 paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 çay bardağı ince çekilmiş yer fıstığı, 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık, 1 yumurta 4.
- Şerbet için: 1,5 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 2 çorba kaşığı limon suyu 4.
- Yapılışı: Patatesleri haşlayıp ezin, diğer malzemelerle yoğurun, hamurdan parçalar koparıp yağlanmış tepsiye dizin, 180 derece fırında 10 dakika pişirin, sıcak şerbeti üzerine döküp şerbeti çekince servis edin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: