Dilimli patatesli börek yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 adet yufka - 100 gram tereyağı (eritilmiş) ve yarım çay bardağı sıvı yağ - 2 adet yumurta - 1 su bardağı süt - 5 adet orta boy patates (haşlanıp, rendelenmiş) - 100 gram beyaz peynir, 100-150 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) - Tuz, karabiber Hazırlanışı: 1. Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, süt ve yumurtayı çırparak içine haşlanıp rendelenmiş patates, beyaz peynir ve kaşar peyniri rendesi, tuz ve az karabiber ekleyerek karıştırın. 2. Birinci yufkayı tezgaha sererek, kenarlarını kesip kare şekline getirin. 3. Kenarlardan kesilen parçaları da harcın üzerine yerleştirip bu küçük parçaların üzerine de harçtan sürün. 4. Yufkanın bir kenarından başlayarak uçlar açık kalacak şekilde rulo şeklinde sıkıca sarın. 5. Dolaptan çıkarıp 1,5-2 parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış tepsiye dizin. 6. Önceden ısıtılmış 180°C - 200°C fırında pişirin. Alternatif bir tarif için yemek.com sitesindeki patatesli dilim börek tarifini de inceleyebilirsiniz.