Buradasın
Patates topu kızartırken dağılmaması için nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates toplarının kızartırken dağılmaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Doğru patates seçimi: Nişasta oranı yüksek, unlu patatesler tercih edilmelidir 1.
- İyi karıştırma: Haşlanan patatesler ezildikten sonra, içine eklenecek malzemeler (yumurta, un, baharatlar) iyice karıştırılmalıdır 1.
- Dinlendirme: Hamur hazır olduktan sonra kısa bir süre dinlendirilmelidir 1.
- Un veya galeta unu: Köftelerin daha sağlam olması için un veya galeta unu eklenebilir 12.
- Yağ sıcaklığı: Yağ yeterince sıcak olmalıdır 1.
Ayrıca, patates topları kızartmak yerine fırınlanarak da daha az dağılması sağlanabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: