Buradasın
Patates topu kızartırken dağılmaması için nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates topu kızartırken dağılmaması için şu adımları izlemek önerilir:
- Patatesleri eşit kalınlıkta kesin: Patates dilimlerini aynı kalınlıkta kesmek, homojen bir pişirme sağlar 1.
- Patatesleri yıkayıp kurulayın: Fazla nemin buharlaşmasını engellemek için patatesleri yıkadıktan sonra iyice kurulayın 1.
- Tuzlu suya koyun: Patates dilimlerini tuzlu suya koyarak bir süre bekletin, bu işlem patateslerin içindeki nişastayı çıkarır ve yumuşamalarını engeller 1.
- Önceden kızgın yağda kızartın: Patates dilimlerini önceden iyice kızgın yağa eklemek, dışlarını çabucak kızartarak iç kısmın yumuşamasını önler 14.
- Tek kat halinde yayın: Patates dilimlerini kızartma tavasında tek kat halinde yayarak, dilimler arasında fazla temas olmasını engelleyin 1.
Ayrıca, patatesi una veya nişastaya bulamak da dağılmasını engelleyebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: