Mayonezi patatesle değerlendirmek için iki farklı tarif önerisi: 1. Mayonezli Patates Salatası: - Malzemeler: 6 adet patates, 6 adet kornişon turşu, 4 yemek kaşığı mayonez, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 avuç kıyılmış maydanoz, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber. - Hazırlanışı: Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve haşlayın. Haşlanan patatesleri derin bir kaseye alıp soğumalarını bekleyin. Soğuyan patateslere mayonez, yoğurt, limon suyu, tuz, karabiber, maydanoz, ezilmiş sarımsak, minik doğranmış kornişon turşu ve közlenmiş biberi ekleyip karıştırın. 2. Mayonez Soslu Patates: - Malzemeler: 4-5 adet patates, 1 yemek kaşığı mayonez, 1-2 sap taze soğan, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı tereyağı veya sızma zeytinyağı, tuz, karabiber. - Hazırlanışı: Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soymadan bir kenarda bekletin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip haşlanan patatesleri koyun ve her patatesin üzerine bastırarak ezin. Üzerine tereyağı parçacıkları, karabiber ve tuz serpin. 225 dereceli fırında patateslerin üzerleri kızarana kadar pişirin. Servis yaparken mayonez ve yoğurtla çırptığınız sostan üzerlerine 1 kaşık koyup doğranmış taze soğanlardan serpin.