Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates röşti yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 büyük boy patates 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- Yarım çay kaşığı karabiber, kekik ve pul biber (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Patatesleri soyun ve ince rendeleyin 1.
- Rendelediğiniz patatesleri temiz bir mutfak bezi veya kağıt havlu ile fazla suyunu alın 1.
- Geniş bir kasede tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ekleyin, karıştırın 1.
- Bir tavada tereyağını veya sıvı yağı ısıtın 1.
- Yağ ısındıktan sonra rendelediğiniz patatesleri ekleyin ve karıştırın 1.
- Patatesleri tavada düzleştirerek, kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin 1.
- Alt tarafı altın rengi olunca spatula ile dikkatlice çevirin 1. Diğer tarafını da aynı şekilde pişirin 1.
- Patates röşti servise hazır 1.
Servis önerisi: Yemeğin yanında taze yoğurt veya salata sunabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: