Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli poaça yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 4 su bardağı un 1
- Yarım paket yaş maya 13
- 1 yumurta 1
- 2 çorba kaşığı yoğurt 1
- 2 çorba kaşığı tereyağı 1
- 1 çay bardağı sıvıyağ 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1
- 1 çay bardağı süt 1
- İç harcı için: 4 haşlanmış patates, 2 soğan, 1 çorba kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, sıvıyağ 1
- Üzeri için: Yarım çay bardağı pekmez, su, susam 1
Hazırlanışı:
- Soğanları doğrayıp sıvıyağ ile kavurun 1. Salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin 1.
- Soğanları ocaktan alıp haşlanmış patatesi rendeleyerek soğanlara ekleyin 1. Tuz ve karabiber koyarak karıştırın 1.
- Unun üzerine yaş maya, süt, sıvıyağ ve biraz su koyup mayayı çözün 1. Yoğurt, yumurta, şeker, tereyağı, tuz ve biraz soğuk su ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun 1.
- Hamuru mayalandırıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparın 1. Parçaları eliniz büyüklüğünde açıp içerisine uzunlamasına patatesli harçtan koyun 1.
- Önce kenarları içe doğru kapatıp altı kısımdan rulo şeklinde sarın 1.
- Yarım çay bardağı pekmezi su ile karıştırıp poğaçaları önce pekmezli suya ardından susama bulayıp yağlanmış tepsiye dizin 1.
- Üzerine keskin bir bıçak ile kesikler atıp biraz daha mayalandırın 1.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: